Rajská z čerstvých rajčat recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks rajče
podle chuti
cukr
sůl
máslo
ocet
smetana
3 ks bobkový list
3 kuličky celý černý pepř
3 kuličky celé nové koření
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Spaříme vroucí vodou velká a zralá rajčata. Sloupneme ze slupky a propasírujeme. Pokud vám nevadí zrníčka, tak stačí rozmixovat.

  2. Přidáme bobkový list, nové koření, pepř, špetku soli a podle chuti cukr. Z čerstvých rajčat je omáčka trochu kyselejší, proto s octem opatrně. Rajskou omáčku necháme povařit.

  3. Stranou si usmažíme jíšku a přidáme ji do omáčky. Pořádně promícháme a nakonec přidáme smetanu. Kdo chce rajskou omáčku kyselejší, může i kysanou smetanou.

  4. Rajskou omáčku z čerstvých rajčat podáváme s těstovinami nebo knedlíkem. Pro masožravce se můžou přidat kuličky z mletého masa ochucené podle vaší chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!