Rebarborová žemlovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic cukr 2 ks vejce 500 ml mléko 30 g rozinky 7 ks rohlík 500 g rebarbora 2 lžičky máslo na smažení 2 lžíce rozpuštěné máslo 3 lžíce mleté ořechy 1 balíček skořicový cukr
Postup Rebarborová žemlovka recept
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Orestujeme ji troše másla s cukrem. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Rohlíky nakrájíme na kolečka, namočíme v mléce s rozšlehanými žloutky a pokládáme do zapékací mísy.
Na vrstvu rohlíků vytvoříme vrstvu rebarbory, zasypeme rozinkami, ořechy a vše zasypeme skořicovým cukrem. Další vrstvu vytvoříme opět z rohlíků, následně rebarboru a tak dále.
Připravenou žemlovku vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Zatím připravíme sníh z bílků, kterým potřeme povrch žemlovky těsně před dopečením. Ještě chvíli pečeme dozlatova.
Podáváme teplé i studené.