Rebarborová žemlovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic cukr
2 ks vejce
500 ml mléko
30 g rozinky
7 ks rohlík
500 g rebarbora
2 lžičky máslo na smažení
2 lžíce rozpuštěné máslo
3 lžíce mleté ořechy
1 balíček skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Orestujeme ji troše másla s cukrem. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Rohlíky nakrájíme na kolečka, namočíme v mléce s rozšlehanými žloutky a pokládáme do zapékací mísy.

  2. Na vrstvu rohlíků vytvoříme vrstvu rebarbory, zasypeme rozinkami, ořechy a vše zasypeme skořicovým cukrem. Další vrstvu vytvoříme opět z rohlíků, následně rebarboru a tak dále.

  3. Připravenou žemlovku vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Zatím připravíme sníh z bílků, kterým potřeme povrch žemlovky těsně před dopečením. Ještě chvíli pečeme dozlatova.

  4. Podáváme teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!