Red snapper stew recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 2 stroužky česnek 2 lžíce olej 1 ks brambory 1 ks cibule 2 řapíky celer 1 ks cuketa 2 ks rajče 170 ml kuřecí vývar 3 lžíce hladká mouka 4 lžíce studená voda 0.3 lžičky drcený rozmarýn 250 g rybí maso
Postup Red snapper stew recept
Postup přípravy receptu
-
Menší cibuli a česnek očistíme nasekáme. Cibuli najemno, česnek nahrubo. Cuketu nakrájíme půl kolečka. Řapíkatý celer nasekáme. Větší bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky. Rajčata také nakrájíme na kostky, můžeme použít i rajčata v konzervě. Rybí maso nakrájíme na asi 2 cm kostky. Maso nesmí mít kostky, můžeme použít i filé.
Ve větším kastrolu na mírném ohni orestujeme cibuli, cuketu a řapíkový celer. Když je všechno 'sklovité', přidáme česnek a po 1 minutě odstavíme z ohně. Přidáme rajčata, vývar, rozmarýn a bramborové kostky. Směs přiklopíme pokličkou a přivedeme do mírného varu asi tak na 15 minut. Po 15ti minutách osolíme a opepříme podle naší chuti.
Mezitím smícháme mouku a studenou vodu, až to utvoří hustou hmotu, asi tak jako bílé lepidlo. Přidáme do napůl hotového ragú a znova přivedeme do mírného varu za neustálého míchání, aby se nám neudělaly žmolky.
Když ragú začne bublat, přidáme připravené kostky rybího masa. Vaříme, až maso zbělá a pak odstavíme na 10 minut, aby se jen prohřálo. Před podáváním přivedeme red snapper stew znovu skoro do varu a přidáme sůl a pepř na dochucení.
Red snapper stew je na 2 nebo 3 porce. Podáváme s čerstvým pečivem.