Ředkvičková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
pažitka
2 svazky ředkvičky
1 ks masox
5 lžic polohrubá mouka
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky omyjeme a bez loupání je nakrájíme na kolečka nebo větší kostičky. Do hrnce nalijeme litr vody, přidáme kostku masoxu nebo jiného bujonu a přidáme ředkvičky. Polévku přivedeme k varu a vaříme asi 10 - 15 minut, dokud ředkvičky nezměknou.

  2. Mezitím v troše vody rozmícháme mouku. Když jsou ředkvičky měkké, polévku zahustíme, podle chuti okořeníme polévkovým kořením a necháme ještě asi 5 minut provařit kvůli mouce. Polévku můžeme zjemnit lžící másla nebo smetanou.

  3. Hotovou polévku zdobíme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!