Restovaná kachní játra recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
1/2 lžičky solamyl
1 dl voda
1 hrst rukola
3 lžíce bílé víno
4 lžíce olivový olej
1/2 ks velká cibule
2 lžíce sójová omáčka
1/2 ks ledový salát
400 g kachní játra
mletý černý pepř
1/2 lžičky strouhaný zázvor
5 listů červená čekanka
1 lžíce vinný červený ocet

Postup přípravy receptu

  1. Kachní játra očistíme, omyjeme, osušíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Čerstvý zázvor nastrouháme najemno

  2. Připravíme si zálivku na salát. Olivový olej promícháme s červeným vinným octem, osolíme, opepříme a necháme rozležet

  3. Na oleji zprudka opečeme kachní játra z obou stran do růžova. Ve výpeku necháme zpěnit cibuli, česnek a zázvor. Zalijeme vínem, které necháme odpařit. Potom přilijeme zálivku a krátce povaříme do zhoustnutí. Podle potřeby omáčku ředíme vodou nebo zahustíme škrobem. Do horké omáčky vložíme opečená kachní játra, vše promícháme, zakryjeme alobalem a uchováme na teple

  4. Mezitím si připravíme ochucený salát. Ledový salát, listy červené čekanky a rukolu očistíme a rukama natrháme na kousky. Zeleninu promícháme v připravené zálivce

  5. Kachní játra s omáčkou rozdělíme na porce, obložíme salátem a podáváme s opékanými bramborami, toastovým chlebem, ale klidně i bez přílohy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!