Restované brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce máslo
2 ks kuřecí prsa
4 ks naťová cibulka
2 ks malá cuketa
2 ks mladá mrkev
1 lžíce čerstvý tymián
1 lžíce sekaná bazalka
mletý černý pepř
150 g cherry rajče
1 kg nové brambory (malé)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory i se slupkou omyjeme, přelijeme je vřelou vodou a 20 minut je vaříme. Vodu z brambory slijeme a brambory necháme oschnout.

  2. Očistíme naťovou cibulku a nakrájíme ji na špalíky. Oloupeme si mrkev a pokrájíme ji na proužky. Omyjeme si rajčata a cukety. Rajčata rozpůlíme, cukety nakrájíme na kolečka. Mrkev zhruba 3 minutky blanšírujeme vřelou osolenou vodou a potom ji slijeme.

  3. Maso omyjeme a nakrájím na proužky. Nakrájené maso orestujeme na 2 lžících másla, osolíme a opepříme.

  4. Na zbylém másle 7-10 minut restujeme brambory. Přidáme cuketu, mrkev a cibulku a restujeme ještě 3 minuty. Nakonec přidáme maso a rajčata, posypeme čerstvými bylinkami a promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!