Zapečený hrnek recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
4 ks rajče
2 - 3 ks feferonka
2 - 3 špetky bazalka
1/2 balíčku těstoviny
10 dkg eidam
1/2 balíčku mražená zelenina
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do vroucí a mírně osolené vody se lžičkou oleje vsypeme těstoviny. Uvaříme je podle druhu těstovin, scedíme a přikryjeme poklicí

  2. Na pánvi si osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme zeleninovou čínskou směs, nakrájenou pikantní papriku nebo nakládané feferonky a vše prohřejeme. Pak k zelenině přisypeme uvařené těstoviny, ochutíme bazalkou, přisolíme, opepříme a dobře promícháme

  3. Do zapékacích širších hrnků nebo misek naservírujeme směs těstovin a zeleniny, zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapékat do trouby - při 180 °C asi 5 minut - do zrůžovění sýru

  4. Hotový pokrm podáváme s čerstvými rajčaty a podle chuti s rajčatovým dresinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!