Řezy Jahůdka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
3 lžíce rum
2 dl mléko
50 g rozinky
0.5 balíčku prášek do pečiva
100 g cukr moučka
100 g hera
1 balíček vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
1 lžíce kakaový prášek
200 g jahodová marmeláda
poleva
1 kelímek čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si propláchneme rozinky, dáme je do misky a zalijeme rumem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Utřeme žloutky se změklým máslem, s cukrem i s vanilkovým cukrem a s kakaem do pěny. Vmícháme jahodovou marmeládu a vlažné mléko spolu s částí prosáté mouky s kypřicím práškem do pečiva. Nakonec vmícháme rozinky i s rumem, pevně ušlehaný sníh a zbylou mouku. Těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do rozehřáté trouby a zvolna pečeme. Upečené řezy necháme vychladnout.

  3. Vychladlé řezy Jahůdka přelijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Pak řezy nakrájíme a můžeme podávat i s kopečkem šlehačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!