Řezy karamelka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
4 lžíce voda
15 dkg cukr moučka
20 dkg polohrubá mouka
krém
25 dkg máslo
25 dkg tvaroh
1 plechovka salko
podle potřeby
rum
marmeláda
piškoty
máslo na vymazání
mouka na vysypání
poleva
1 balíček čokoláda na vaření
12 dkg ztužený pokrmový tuk

Postup přípravy receptu

  1. Salko den předem vaříme 2 hodiny v uzavřené plechovce ve vodní lázni, nebo koupíme rovnou karamelové salko. Pekáč s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme teplou vodu, polohrubou mouku a ušlehaný sníh z bílků.

  2. Těsto nalijeme na plech a upečeme v předehřáté troubě, zde záleží na zkušenostech s vlastní troubou.

  3. Na krém ušleháme salko se změklým máslem a tvarohem. Na polevu rozpustíme ve vodní lázni čokoládu se ztuženým tukem, ale můžeme použít i jinou polevu.

  4. Vychladlý korpus potřeme silně marmeládou nebo džemem, poklademe piškoty namočenými v rumu, potřeme krémem a polijeme polevou. Po polití můžeme na čerstvé polevě dělat vidličkou vlny až do krému, povrch je pak dvoubarevný.

  5. Řezy karamelka podáváme jako lahodný zákusek s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!