Řezy karamelka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 4 lžíce voda 15 dkg cukr moučka 20 dkg polohrubá mouka krém 25 dkg máslo 25 dkg tvaroh 1 plechovka salko podle potřeby rum marmeláda piškoty máslo na vymazání mouka na vysypání poleva 1 balíček čokoláda na vaření 12 dkg ztužený pokrmový tuk
Postup Řezy karamelka recept
Postup přípravy receptu
-
Salko den předem vaříme 2 hodiny v uzavřené plechovce ve vodní lázni, nebo koupíme rovnou karamelové salko. Pekáč s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme teplou vodu, polohrubou mouku a ušlehaný sníh z bílků.
Těsto nalijeme na plech a upečeme v předehřáté troubě, zde záleží na zkušenostech s vlastní troubou.
Na krém ušleháme salko se změklým máslem a tvarohem. Na polevu rozpustíme ve vodní lázni čokoládu se ztuženým tukem, ale můžeme použít i jinou polevu.
Vychladlý korpus potřeme silně marmeládou nebo džemem, poklademe piškoty namočenými v rumu, potřeme krémem a polijeme polevou. Po polití můžeme na čerstvé polevě dělat vidličkou vlny až do krému, povrch je pak dvoubarevný.
Řezy karamelka podáváme jako lahodný zákusek s kávou nebo čajem.