Řezy s broskvemi, krémem a želé recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 110 g cukr 4 ks vejce 1 lžička citronová kůra 120 g polohrubá mouka 1 lžička kypřící prášek do pečiva 1 balíček vanilkovy cukr glazura 2 lžíce cukr 1-2 balíčky vanilkový pudinkový prášek 650 ml sirup z kompotu s vodou krém 2 lžíce cukr moučka 2 kelímky kysaná smetana 1 kelímek smetana ke šlehání
Postup Řezy s broskvemi, krémem a želé recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy rozklepneme vejce a přisypeme oba druhy cukru. Elektrickým šlehačem šleháme nejdříve při střední rychlosti a potom na nejvyšší, abychom získali téměř bílou ušlehanou pěnu - cukr se úplně rozpustí. Čím více vejce ušleháme, tím kypřejší těsto bude, takže nespěchejme!
Následně snížíme rychlost elektrického šlehače na střední. Do připravené pěny po lžičkách přidáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a nastrouhanou citronovou kůrou.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem a vyložený pečícím papírem. Korpus pečeme na střední mřížce, dokud se na povrchu nezpevní a nezezlátne.
Na náplň ušleháme šlehačku, aby byla tuhá. Potom šlehačku opatrně smícháme s kysanou smetanou a do směsi přimícháme cukr. Vzniklý krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus, navrch poklademe okapaným ovocem a necháme v chladu trochu ztuhnout. Mezitím připravíme ovocné želé.
Šťávu z obou kompotů dolijeme vodou, abychom získali 750 ml tekutiny. Přidáme cukr a vanilkový pudink v prášku. Důkladně rozmícháme v ovocném základu a pak povaříme - výsledkem by měl být krásně hladký krém. Až želé trochu vychladne, nalijeme ho na náplň s mandarinkami a dáme do chladu ztuhnout.
Řezy s broskvemi, krémem a želé podáváme jako vynikající moučník k různých příležitostem.