Řezy s malinovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 80 g cukr 250 g smetana 400 g maliny 400 g mascarpone těsto 10 lžic olej 4 ks vejce 200 g cukr moučka 200 g polohrubá mouka 10 lžic vlažná voda 0 balíčků kypřící prášek do pečiva na ozdobu 80 g čokoládová poleva 1 balíček červené želé podle potřeby jahodová marmeláda
Postup Řezy s malinovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve oddělíme žloutky od bílků a z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem. Přišleháme olej, vlažnou vodu a prosetou mouku s práškem do pečiva. Nakonec jemně přimícháme sníh našlehaný z bílků se špetkou soli.
Těsto uhladíme na menší plech vyložený pečícím papírem nebo do kulaté formy. Korpus pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 170 °C. Upečený korpus necháme vychladnout.
Čisté maliny rozmixujeme na pyré. Mascarpone promícháme s cukrem, přidáme malinovou kaši a postupně přidáme našlehanou smetanu. Krém dobře promícháme.
Vychlazený korpus rozpůlíme a na polovinu korpusu naneseme mascarponový krém s malinami a šlehačkou. Druhým dílem korpusu jemně uzavřeme. Teplou marmeládou potřeme vrch řezů a přelijeme želé, které jsme si připravili podle návodu na obalu. Řezy s malinovým krémem alespoň na 4 hodiny uložíme do lednice. Řezy ozdobíme čokoládovou polevou a vrátíme ještě jednou na 10 minut do lednice.
Řezy s malinovým krémem nakrájíme na kostky a podáváme jako chutný moučník.