Řezy ze Salka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 ks vejce 0.5 balíčku prášek do pečiva 1 kelímek cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 3 kelímky polohrubá mouka 1 kelímek smetana ke šlehání krém 1 kostka máslo 1 plechovka salko poleva čokoláda na vaření náplň rybízová marmeláda
Postup Řezy ze Salka recept
Postup přípravy receptu
-
Den předem si uvaříme salko. Celou neotevřenou plechovku ponoříme do vody a salko uvaříme. V papiňáku vaříme 45 minut, v hrnci hodinu, přičemž dbáme na to, aby byla plechovka ponořená. Uvařené salko necháme vychladit.
Druhý den si připravíme suroviny, aby měly pokojovou teplotu. Salko otevřeme a našleháme se změklým máslem. Vejce smícháme s cukry, šlehačkou a prosátou moukou s práškem do pečiva. Umíchané těsto. Plech vymažeme, vysypeme a pak na něj rozprostřeme těsto. To upečeme v předehřáté troubě.
Upečený korpus necháme vychladit. Řezy potřeme marmeládou, karamelovým krémem ze salka a přelijeme čokoládovou polevou z rozehřáté čokolády na vaření. Řezy ze salka necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme servírovat