Řezy ze Salka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
0.5 balíčku prášek do pečiva
1 kelímek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
3 kelímky polohrubá mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
krém
1 kostka máslo
1 plechovka salko
poleva
čokoláda na vaření
náplň
rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si uvaříme salko. Celou neotevřenou plechovku ponoříme do vody a salko uvaříme. V papiňáku vaříme 45 minut, v hrnci hodinu, přičemž dbáme na to, aby byla plechovka ponořená. Uvařené salko necháme vychladit.

  2. Druhý den si připravíme suroviny, aby měly pokojovou teplotu. Salko otevřeme a našleháme se změklým máslem. Vejce smícháme s cukry, šlehačkou a prosátou moukou s práškem do pečiva. Umíchané těsto. Plech vymažeme, vysypeme a pak na něj rozprostřeme těsto. To upečeme v předehřáté troubě.

  3. Upečený korpus necháme vychladit. Řezy potřeme marmeládou, karamelovým krémem ze salka a přelijeme čokoládovou polevou z rozehřáté čokolády na vaření. Řezy ze salka necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme servírovat


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!