Ricotta poundcake - ricottový piškotový dortík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-5 lžic cukr 0.5 lžičky sůl 1 ks vejce 0.5 hrnku máslo 2 lžičky prášek do pečiva 200 g ricotta 1 hrnek polohrubá mouka
Postup Ricotta poundcake - ricottový piškotový dortík recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu či formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou.
V míse smícháme mouku, kypřící prášek do pečiva a sůl. V jiné míse dohladka rozmícháme máslo, ricottu a cukr. Následně do tekuté směsi přidáme vejce a rozmícháme. Poté už přisypáváme sypkou směs a spojíme do hladké konzistence.
Těsto přesuneme do připravené formy a pečeme 40 - 50 minut. Zda jsou dortíky upečené, zjistíme zapíchnutím dřevěné špejle. Pokud je špejle čistá a bez nalepených kousků, máme upečeno. Po upečení necháme ricottový piškotový dortík 15 minut vychladnout.
Tip: Do těsta lze přidat vanilkový, citronový nebo jakýkoliv extrakt. Já místo těchto extraktů používám citronovou polevu na pokrytí dortíků. (1 velká lžíce horké vody, 1 velká lžíce citronové šťávy a 100 g moučkového cukru).
Ricotta poundcake - ricottový piškotový dortík podle chuti podáváme.