Ricotta poundcake - ricottový piškotový dortík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-5 lžic cukr
0.5 lžičky sůl
1 ks vejce
0.5 hrnku máslo
2 lžičky prášek do pečiva
200 g ricotta
1 hrnek polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu či formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou.

  2. V míse smícháme mouku, kypřící prášek do pečiva a sůl. V jiné míse dohladka rozmícháme máslo, ricottu a cukr. Následně do tekuté směsi přidáme vejce a rozmícháme. Poté už přisypáváme sypkou směs a spojíme do hladké konzistence.

  3. Těsto přesuneme do připravené formy a pečeme 40 - 50 minut. Zda jsou dortíky upečené, zjistíme zapíchnutím dřevěné špejle. Pokud je špejle čistá a bez nalepených kousků, máme upečeno. Po upečení necháme ricottový piškotový dortík 15 minut vychladnout.

  4. Tip: Do těsta lze přidat vanilkový, citronový nebo jakýkoliv extrakt. Já místo těchto extraktů používám citronovou polevu na pokrytí dortíků. (1 velká lžíce horké vody, 1 velká lžíce citronové šťávy a 100 g moučkového cukru).

  5. Ricotta poundcake - ricottový piškotový dortík podle chuti podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!