Ricottový koláč se sýrem a smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

nádivka
1 špetka sůl
3 ks vejce
150 g smetana
125 g eidam
1 špetka mletý pepř
těsto
1 špetka sůl
125 g máslo
1 ks žloutek
125 g sýr ricotta
200 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku a doprostřed dáme žloutek, sůl a máslo. Prsty začneme přísady mísit. Postupně zpracováváme mouku. Když je mouka skoro spojená přidáme postupně sýr ricotta.

  2. Těsto zpracováváme dál, až je měkké, ale musí držet pohromadě. Těsto se nesmí lepit na vál. Z těsta vytvoříme kouli, zabalíme do alobalu a necháme v chladu asi 40 minut.

  3. Vychladlé těsto dáme do formy o průměru 23 cm a pečeme asi 15 minut v předem vyhřáté troubě na 160 °C.

  4. Mezitím nastrouháme sýr, který v míse smícháme se smetanou, vejci, solí a pepřem. Připravenou směs vlijeme na korpus a necháme dopéct asi na 25 minut.

  5. Ricottový koláč se sýrem a smetanou podáváme teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!