Ricottový koláč se sýrem a smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- nádivka 1 špetka sůl 3 ks vejce 150 g smetana 125 g eidam 1 špetka mletý pepř těsto 1 špetka sůl 125 g máslo 1 ks žloutek 125 g sýr ricotta 200 g hladká mouka
Postup Ricottový koláč se sýrem a smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku a doprostřed dáme žloutek, sůl a máslo. Prsty začneme přísady mísit. Postupně zpracováváme mouku. Když je mouka skoro spojená přidáme postupně sýr ricotta.
Těsto zpracováváme dál, až je měkké, ale musí držet pohromadě. Těsto se nesmí lepit na vál. Z těsta vytvoříme kouli, zabalíme do alobalu a necháme v chladu asi 40 minut.
Vychladlé těsto dáme do formy o průměru 23 cm a pečeme asi 15 minut v předem vyhřáté troubě na 160 °C.
Mezitím nastrouháme sýr, který v míse smícháme se smetanou, vejci, solí a pepřem. Připravenou směs vlijeme na korpus a necháme dopéct asi na 25 minut.
Ricottový koláč se sýrem a smetanou podáváme teplý.