Řízečky na čínský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 lžíce olej
1 lžička sůl
3 ks vejce
3 lžíce solamyl
2 ks cibule
50 dkg maso
1 lžíce plnotučná hořčice
1 lžička kari koření
1 lžička mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
1 lžička mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Na řízečky můžeme použít kuřecí, vepřové i krůtí maso. Pokud cibuli nemusíte, jde nahradit pórkem. Maso očistíme a nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Přidáme vejce, 3 vrchovaté lžíce solamylu, hořčici, sůl, cukr, kari koření, sladkou a pálivou papriku, pepř, olej a cibuli jemně nakrájenou. Směs důkladně promícháme a dáme uležet do lednice na 24 hodin.

  2. Druhý den rozpálíme tuk na pánvi a lžící na ni klademe směs a tvoříme placičky, které trochu zploštíme. Řízečky na čínský způsob osmažíme z obou stran.

  3. Řízečky jsou výborné s vařenými brambory, hranolky i kroketami a vynikající jsou také studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!