Řízek po kovářsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 1 díl světlé pivo (7 - 10%) 600 g vepřová kýta nebo kuřecí maso podle chuti sůl mletý černý pepř trojobal 1 ks vejce strouhanka hladká mouka na potření 4 lžičky plnotučná hořčice podle potřeby olej na smažení
Postup Řízek po kovářsku recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si marinovanou cibuli. Oloupeme ji, nakrájíme na kolečka a naložíme do světlého piva. Marinujeme.
Nakrájené maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na jednu polovinu masa dáme marinovanou cibuli, druhou přeložíme a konce naklepeme - obě části tímto trochu spojíme.
Řízky obalíme v klasickém trojobalu. Rozpálíme si dostatek oleje na pánvi a řízek po kovářsku usmažíme.