Řízky z ovesných vloček a uzeného masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
30 g máslo
80 g strouhanka
1 ks žloutek
200 ml mléko
50 g hladká mouka
120 g uzené maso
tuk na smažení
120 g ovesné vločky
podle chuti
sůl
sekaná petrželka
mletý pepř
na obalení
2 ks vejce
80 g strouhanka
50 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky uvaříme v mléce na hustou kaši. Uzené maso nakrájíme na malé kousíčky.

  2. Vychladlou kaši osolíme, okořeníme, vmícháme uzené maso, strouhanku, hladkou mouku, máslo, vejce, žloutek a jemně sekanou zelenou petrželku.

  3. Vše dobře promícháme a tvoříme malé řízečky.

  4. Ty pak obalujeme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku, strouhance a smažíme na rozpáleném tuku.

  5. Podáváme nejlépe se špenátem a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!