Rizoto s čerstvým špenátem a krabími tyčinkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 1 hrst bylinky 2 balíčky krabí tyčinky 1 kelímek kysaná smetana 2 hrnečky rýže basmati 1 ks čerstvý špenát
Postup Rizoto s čerstvým špenátem a krabími tyčinkami
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé listy špenátu natrháme nebo nakrájíme na menší kousíčky. Rýži doměkka uvaříme podle návodu na obalu
Špenát dáme na pánev s trochou oleje. Po chvíli přihodíme na kousky nakrájené krabí tyčinky, orestujeme, zalijeme vývarem (nebo přidáme vodu a masox). Po chvilce přidáme kysanou smetanu a také uvařenou rýži. Chuť můžeme osvěžit čerstvými nebo sušenými bylinkami. Já osobně již nepřisoluji (slaný je vývar i rýže). Rizoto už jen důkladně zamícháme
Rizoto s čerstvým špenátem a krabími tyčinkami můžeme podávat jako hlavní chod.