Rizoto s čerstvým špenátem a krabími tyčinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 hrst bylinky
2 balíčky krabí tyčinky
1 kelímek kysaná smetana
2 hrnečky rýže basmati
1 ks čerstvý špenát

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé listy špenátu natrháme nebo nakrájíme na menší kousíčky. Rýži doměkka uvaříme podle návodu na obalu

  2. Špenát dáme na pánev s trochou oleje. Po chvíli přihodíme na kousky nakrájené krabí tyčinky, orestujeme, zalijeme vývarem (nebo přidáme vodu a masox). Po chvilce přidáme kysanou smetanu a také uvařenou rýži. Chuť můžeme osvěžit čerstvými nebo sušenými bylinkami. Já osobně již nepřisoluji (slaný je vývar i rýže). Rizoto už jen důkladně zamícháme

  3. Rizoto s čerstvým špenátem a krabími tyčinkami můžeme podávat jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!