Rizoto s listovým špenátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 dl vývar 1 lžíce máslo 400 g rýže basmati 500 g čerstvý špenát podle chuti česnek 1 ks cibule 1 ks pórek mletá sladká paprika mletý barevný pepř strouhaný muškátový oříšek mořská sůl na ozdobu parmazán
Postup Rizoto s listovým špenátem recept
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené špenátové listy nahrubo posekáme. Taktéž cibuli, pórek a česnek nasekáme, ale nadrobno.
Na oleji zpěníme cibuli, pórek a česnek, špenát lehce orestujeme, osolíme a opepříme.
Mezitím uvaříme rýži basmati. Pro její přípravu použijeme kvalitní drůbeží nebo zeleninový vývar, na závěr vmícháme oříšek másla. Rýži ochutíme paprikou a muškátovým oříškem. Smícháme se špenátem.
Jednotlivé porce rizota s listovým špenátem posypeme strouhaným parmazánem a podáváme s rajčatovým salátem ozdobeným olivami a bazalkou.