Rizoto s listovým špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl vývar
1 lžíce máslo
400 g rýže basmati
500 g čerstvý špenát
podle chuti
česnek
1 ks cibule
1 ks pórek
mletá sladká paprika
mletý barevný pepř
strouhaný muškátový oříšek
mořská sůl
na ozdobu
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené špenátové listy nahrubo posekáme. Taktéž cibuli, pórek a česnek nasekáme, ale nadrobno.

  2. Na oleji zpěníme cibuli, pórek a česnek, špenát lehce orestujeme, osolíme a opepříme.

  3. Mezitím uvaříme rýži basmati. Pro její přípravu použijeme kvalitní drůbeží nebo zeleninový vývar, na závěr vmícháme oříšek másla. Rýži ochutíme paprikou a muškátovým oříškem. Smícháme se špenátem.

  4. Jednotlivé porce rizota s listovým špenátem posypeme strouhaným parmazánem a podáváme s rajčatovým salátem ozdobeným olivami a bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!