Rizoto s masem a lečem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 500 g mleté maso 1 lžička mletá sladká paprika 1 sklenice zeleninové lečo 3 ks rýže ve varných sáččích
Postup Rizoto s masem a lečem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.
Připravenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme mleté maso, osolíme, přisypeme mletou papriku a vše dusíme 20 minut. Pak přidáme lečo a směs dusíme ještě dalších 10 minut. S lečem můžeme přimíchat i sterilovanou kukuřici a hrášek.
Mezitím si obvyklým způsobem uvaříme rýži podle návodu na obalu a hotovou ji smícháme s masem.
Rizoto s masem a lečem podáváme teplé, podle chuti jej sypeme sýrem.