Rizoto s uzeninou a zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hrnek olej 0 l vývar 1 ks cibule 2 lžíce mouka 2 ks mrkev 400 g rýže 20 dkg uzenina 2 ks kapie 1 lžička mletá sladká paprika 1 lžička mletý barevný pepř 1 hrst mražená kukuřice podle chuti sůl
Postup Rizoto s uzeninou a zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si rýži pro čtyři osoby (cca 400 g suché rýže), nechám na každém z vás, zda použijete rýži ve varných sáčcích, nebo zda si připravíte dušenou rýži, která je na rizoto daleko lepší. Větší cibuli nasekáme nahrubo. Mrkev, uzeninu (párek) a kapii nakrájíme na větší kousky.
Na pánvi osmahneme nasekanou cibuli a mrkev. Po chvíli přidáme nakrájenou uzeninu, kapii, hrst kukuřice a orestujeme. Zelenina by měla být udělaná pěkně na skus. Poté směs okořeníme, osolíme, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a necháme provařit.
Zeleninu s uzeninou promícháme s rýží a skvělá večeře je na světě.