Rizoto se smetanou a kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g rýže
250 g kuřecí maso
1 ks červená cibule
podle chuti
sůl
kari koření
mletá sladká paprika
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky nebo proužky podle libosti, osolíme, opepříme, přidáme kari a mletou červenou papriku podle chuti, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Necháme chvilku odležet, aby maso nasáklo chutě.

  2. Mezitím oloupeme červenou cibuli a s rajčaty nakrájíme na kostičky - množství opět na vás. Já používám dvě větší rajčata. Když jsou keříčková, tak tři. Rýži dáme vařit podle návodu na balení. V případě, že rýži používáme ve varných sáčcích, postačí dva sáčky.

  3. Červenou cibuli orestujeme na pánvi, přidáme nakrájené maso a zprudka ze všech stran osmažíme. Poté plamen ztlumíme, přidáme rajčata, přiklopíme pokličkou a necháme chvíli dusit. Počkáme, až se maso podusí, směs zalijeme smetanou a necháme povařit. Do vzniklé omáčky přidáme rýži, důkladně zamícháme a máme hotovo.

  4. Rizoto se smetanou a kari ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!