Rizoto se smetanou a kari recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 g rýže 250 g kuřecí maso 1 ks červená cibule podle chuti sůl kari koření mletá sladká paprika podle potřeby olivový olej
Postup Rizoto se smetanou a kari recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky nebo proužky podle libosti, osolíme, opepříme, přidáme kari a mletou červenou papriku podle chuti, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Necháme chvilku odležet, aby maso nasáklo chutě.
Mezitím oloupeme červenou cibuli a s rajčaty nakrájíme na kostičky - množství opět na vás. Já používám dvě větší rajčata. Když jsou keříčková, tak tři. Rýži dáme vařit podle návodu na balení. V případě, že rýži používáme ve varných sáčcích, postačí dva sáčky.
Červenou cibuli orestujeme na pánvi, přidáme nakrájené maso a zprudka ze všech stran osmažíme. Poté plamen ztlumíme, přidáme rajčata, přiklopíme pokličkou a necháme chvíli dusit. Počkáme, až se maso podusí, směs zalijeme smetanou a necháme povařit. Do vzniklé omáčky přidáme rýži, důkladně zamícháme a máme hotovo.
Rizoto se smetanou a kari ihned podáváme jako hlavní chod.