Rizoto se špekem a houbami z pánve recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl cibule špek olivový olej smetana ke šlehání hovězí vývar mražený hrášek sušené houby mletý černý pepř rýže parboiled mražená mrkev
Postup Rizoto se špekem a houbami z pánve
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a špek nakrájíme na drobné kousky. Na pánvi wok si na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a špek. Poté nasypeme rýži parboiled a mírně osmahneme a cca po 3 minutách začneme podlévat vývarem. Za stálého míchání a podlévání takto postupujeme, dokud rýže nezačne měknout
Když cítíme, že za chvíli rýže bude hotová, přilijeme houby i s vylouhovanou vodou z nich, zeleninu a ještě za stálého míchání vaříme, dokud není směs bez vody. Nakonec přidáme smetanu ke šlehání a na mírném ohni vmícháme do rizota. Množství surovin je na každém, kolik si zvolí a co má rád
Rizoto se špekem a houbami z pánve ihned podáváme jako výborný oběd nebo večeři.