Rizoto se špekem a houbami z pánve recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
cibule
špek
olivový olej
smetana ke šlehání
hovězí vývar
mražený hrášek
sušené houby
mletý černý pepř
rýže parboiled
mražená mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a špek nakrájíme na drobné kousky. Na pánvi wok si na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a špek. Poté nasypeme rýži parboiled a mírně osmahneme a cca po 3 minutách začneme podlévat vývarem. Za stálého míchání a podlévání takto postupujeme, dokud rýže nezačne měknout

  2. Když cítíme, že za chvíli rýže bude hotová, přilijeme houby i s vylouhovanou vodou z nich, zeleninu a ještě za stálého míchání vaříme, dokud není směs bez vody. Nakonec přidáme smetanu ke šlehání a na mírném ohni vmícháme do rizota. Množství surovin je na každém, kolik si zvolí a co má rád

  3. Rizoto se špekem a houbami z pánve ihned podáváme jako výborný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!