Rizoto v troubě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 100 g sádlo 6 dl voda 300 g rýže 1 lžička mletá sladká paprika 1 konzerva vepřové maso ve vlastní šťávě 1 ks velká konzerva Bonduelle mexiko podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Rizoto v troubě recept
Postup přípravy receptu
-
Suchou rýži vsypeme do pekáčku. Nakrájíme si obsah konzervy (do pekáčku dáme i tuk z ní) a nadrobno nasekáme také cibuli. Přidáme ostatní ingredience, zalijeme vodou a vše promícháme.
Připravené suroviny na rizoto dáme do předehřáté trouby. Po 25 minutách vyndáme pekáček, promícháme a necháme ještě dále péci podle typu trouby tak 10 - 13 minut, dokud se neodpaří veškerá voda.
Rizoto v troubě je rychlým hlavních chodem, který zvládne připravit každý.