Rizoto v troubě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
100 g sádlo
6 dl voda
300 g rýže
1 lžička mletá sladká paprika
1 konzerva vepřové maso ve vlastní šťávě
1 ks velká konzerva Bonduelle mexiko
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Suchou rýži vsypeme do pekáčku. Nakrájíme si obsah konzervy (do pekáčku dáme i tuk z ní) a nadrobno nasekáme také cibuli. Přidáme ostatní ingredience, zalijeme vodou a vše promícháme.

  2. Připravené suroviny na rizoto dáme do předehřáté trouby. Po 25 minutách vyndáme pekáček, promícháme a necháme ještě dále péci podle typu trouby tak 10 - 13 minut, dokud se neodpaří veškerá voda.

  3. Rizoto v troubě je rychlým hlavních chodem, který zvládne připravit každý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!