Rizoto z kuřecích jater recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
50 g máslo
2 ks cibule
70 g rozinky
250 g rýže
vegeta
0.8 l kuřecí vývar
2 lžíce mandlové lupínky
mletá sladká paprika
500 g kuřecí játra
podle chuti
kari koření
zelená petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme vodou a na rozehřátém másle ji do zesklovatění opražíme. Zalijeme ji kuřecím vývarem (i z kostky). K rýži přidáme umyté rozinky, přisypeme kari koření, osolíme a asi 20 minut pod pokličkou vaříme.

  2. Na horkém oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na čtvrtky pokrájená kuřecí játra a mandlové lupínky. Posypeme vegetou.

  3. Játra potom vyklopíme do uvařené rýže, přisypeme červenou papriku, posekanou zelenou petrželku a dobře promícháme. Rizoto tvarujeme na talíře pomocí šálku nebo misky.

  4. Rizoto z kuřecích jater ozdobíme snítkami kudrnky a obložíme zeleninou podle chuti - kyselá okurka, kapie, hrášek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!