Rizoto z olihní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cibule
350 g rýže
8 lžic olivový olej
1 svazeček petrželová nať
2-3 lžíce vinný ocet
500 g oliheň

Postup přípravy receptu

  1. Pokud máte olihně koupené již očištěné, můžete začít s vlastním vařením. Jestliže jste si však koupili olihně čerstvé, je třeba je očistit - zbavíme je hlavy, vnitřností a péra. Vlastní trychtýřové tělo i očištěná chapadla nakrájíme na menší kousky.

  2. Zhruba na 5 lžících olivového oleje si orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Zesklovatíme cibuli a přidáme petrželku, opepříme, osolíme, přidáme olihně a zalejeme 2 lžícemi octu. Tuto směs dusíme asi 15 minut. Podle potřeby podléváme vodou.

  3. Mezitím si propláchneme a spaříme rýži. Po 15 minutách přidáme rýži, přilijeme vodu a vše vaříme do měkka.

  4. Nakonec vše zalijeme zbylým olejem, případně ještě dokyselíme octem. Před podáváním necháme ještě 10-15 minut uležet v teple.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!