Rohlíčky z brambor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
250 g brambory
1 balíček prášek do pečiva
80 g cukr krupice
250 g polohrubá mouka
60 g tuk na pečení
na obalení
3 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
na potření
ovocná marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si ve slupce uvaříme brambory. Necháme je vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno nebo prolisujeme.

  2. Rozměklý tuk třeme s cukrem, přidáme vejce a utřeme do pěny. Pak přidáme brambory a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Překlopíme na vál a rukama zpracujeme.

  3. Z těsta vyválíme placku, asi 1 cm silnou a rádýlkem vykrajujeme čtverce max. 12 cm velké. Ty pak ještě překrájíme na trojúhelníky. Na delší stranu rozetřeme marmeládu nebo povidla a svineme směrem ke špičce. Rohlíčky klademe na plech vyložený pečícím papírem.

  4. Rohlíčky z brambor pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova. Ihned po vytažení rohlíčky bohatě pocukrujeme směsí vanilkového a mletého cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!