Rohlíky se salámem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- hladká mouka (na vál) olej na vymazání těsto 0.5 lžičky sůl 1 ks vejce 50 g máslo 1 dl mléko 15 g droždí 300 g hladká mouka na potření 1 ks vejce 5 lžic mléko náplň 1 ks cibule 4 lžíce kečup 200 g tvrdý salám
Postup Rohlíky se salámem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme rohlíky. Suroviny na těsto musí mít pokojovou teplotu. Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Do mísy dáme prosátou mouku, uprostřed uděláme důlek, ve kterém vytvoříme z droždí a vlažného mléka kvásek. Kvásek necháme vzejít a pak ho zaděláme s trochou mouky. Do důlku přidáme vejce a máslo. Přidáme sůl. Celé těsto důkladně prohněteme a necháme vykynout v míse na teplém místě, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Po té těsto znovu prohněteme a rozkrájíme ho na 10 stejně velkých dílů.
Zatím si očistíme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Salám nakrájíme na plátky. Mléko smícháme s kečupem.
Pracovní plochu poprášíme hladkou moukou na ní vyválíme ze všech dílů placky asi půl cm vysoké a po stranách je ořízneme tak, aby vznikly trojúhelníky. Ty pomažeme směsí kečupu s mlékem, posypeme cibulkou a na to položíme plátky salámu. Plátky srolujeme od širší strany ke špičce a lehce zahneme tak, aby nám vznikly kulaté rohlíky. Rohlíky se salámem potřeme rozšlehaným vejcem a dáme na plech vymazaný olejem.
Připravené rohlíky se salámem pečeme při střední teplotě asi 20 minut dokud nejsou propečené. Jsou výborné teplé i studené.