Rohlíky se salámem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

hladká mouka (na vál)
olej na vymazání
těsto
0.5 lžičky sůl
1 ks vejce
50 g máslo
1 dl mléko
15 g droždí
300 g hladká mouka
na potření
1 ks vejce
5 lžic mléko
náplň
1 ks cibule
4 lžíce kečup
200 g tvrdý salám

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme rohlíky. Suroviny na těsto musí mít pokojovou teplotu. Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

  2. Do mísy dáme prosátou mouku, uprostřed uděláme důlek, ve kterém vytvoříme z droždí a vlažného mléka kvásek. Kvásek necháme vzejít a pak ho zaděláme s trochou mouky. Do důlku přidáme vejce a máslo. Přidáme sůl. Celé těsto důkladně prohněteme a necháme vykynout v míse na teplém místě, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Po té těsto znovu prohněteme a rozkrájíme ho na 10 stejně velkých dílů.

  3. Zatím si očistíme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Salám nakrájíme na plátky. Mléko smícháme s kečupem.

  4. Pracovní plochu poprášíme hladkou moukou na ní vyválíme ze všech dílů placky asi půl cm vysoké a po stranách je ořízneme tak, aby vznikly trojúhelníky. Ty pomažeme směsí kečupu s mlékem, posypeme cibulkou a na to položíme plátky salámu. Plátky srolujeme od širší strany ke špičce a lehce zahneme tak, aby nám vznikly kulaté rohlíky. Rohlíky se salámem potřeme rozšlehaným vejcem a dáme na plech vymazaný olejem.

  5. Připravené rohlíky se salámem pečeme při střední teplotě asi 20 minut dokud nejsou propečené. Jsou výborné teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!