Roláda na celeru s bramborovým knedlíkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
5 plátků máslo
1 ks celer
vegeta
grilovací koření
voda na podlití
pepř černý mletý
1 ks masox hovězí
1 ks mražená kuřecí roláda
3 lžíce instantní jíška Knorr

Postup přípravy receptu

  1. Mraženou plněnou kuřecí roládu upečeme v troubě. Posypeme solí, grilovacím kořením, podlijeme trochou vody a poklademe kousky másla. Pečeme asi 45 minut, přesně podle návodu. Vystydlou roládu nakrájíme na plátky. Jednotlivé plátky posypeme pepřem

  2. V připraveném kastrolu si na trošce oleje osmahneme jednotlivé plátky z obou stran, pak je vyndáme na talíř a do výpeku nakrájíme plátky celeru, zalijeme výpekem z pekáče, přidáme masox, trochu vegety a necháme vařit, aby byl celer měkký

  3. Pak omáčku zahustíme instantní jíškou a vše do hladka rozmixujeme

  4. Plátky rolády vložíme do omáčky na chvíli prohřát. Podáváme s bramborovým knedlíkem

  5. Lze podávat i s rýží, brambory, bramborovou kaší nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!