Roláda na celeru s bramborovým knedlíkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 5 plátků máslo 1 ks celer vegeta grilovací koření voda na podlití pepř černý mletý 1 ks masox hovězí 1 ks mražená kuřecí roláda 3 lžíce instantní jíška Knorr
Postup Roláda na celeru s bramborovým knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Mraženou plněnou kuřecí roládu upečeme v troubě. Posypeme solí, grilovacím kořením, podlijeme trochou vody a poklademe kousky másla. Pečeme asi 45 minut, přesně podle návodu. Vystydlou roládu nakrájíme na plátky. Jednotlivé plátky posypeme pepřem
V připraveném kastrolu si na trošce oleje osmahneme jednotlivé plátky z obou stran, pak je vyndáme na talíř a do výpeku nakrájíme plátky celeru, zalijeme výpekem z pekáče, přidáme masox, trochu vegety a necháme vařit, aby byl celer měkký
Pak omáčku zahustíme instantní jíškou a vše do hladka rozmixujeme
Plátky rolády vložíme do omáčky na chvíli prohřát. Podáváme s bramborovým knedlíkem
Lze podávat i s rýží, brambory, bramborovou kaší nebo houskovým knedlíkem.