Roštěná na zázvoru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks velká cibule
3 lžíce červené víno
1 lžíce hladká mouka
1 ks kyselá okurka
4 plátky hovězí roštěná
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl a pepř
mletý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa otřeme vlhkou utěrkou, na okraji nařízneme. Potom je naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem a na rozehřátém oleji je po obou stranách opečeme.

  2. Opečené plátky vyjmeme a do tuku vložíme drobně nakrájenou cibuli a zlehka ji osmahneme. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme vývarem z masoxu a krátce povaříme.

  3. Do šťávy vložíme opečené plátky, přidáme víno, sůl a dusíme doměkka. Nakonec přidáme na nudličky nakrájenou okurku a krátce podusíme.

  4. Roštěnou na zázvoru podáváme s bramborovými knedlíky nebo rýží, těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!