Rybízová bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 8 ks vejce 200 g máslo 1 ks jablko 250 g cukr krupice 150 g rybíz rybíz 370 g hladká mouka 1/2 lžičky citronová kůra hrubá mouka 1 kelímek smetana ke šlehání hrubá mouka na vysypání 1 balíček skořicový cukr skořicový cukr máslo na vymazání 1 balíček pudinkový prášek
Postup Rybízová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Rybíz (červený, bílý) očistíme a oloupané jablko nakrájíme na kostičky. Ovoce smícháme s trochou hrubé mouky
Změklé máslo utřeme s polovinou cukru. Pak do směsi zašleháme žloutky a pudinkový prášek (vanilkový, smetanový, karamelový). Nakonec do vyšlehané pěny přisypeme skořicový cukr i citronovou kůru a vmícháme ohřátou smetanu
Bílky vyšleháme se zbylým cukrem do pevného sněhu. Po částech sníh spolu s moukou přidáme do těsta. Nakonec do těsta na rybízovou bábovku vmícháme připravené ovoce
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 170 °C
Rybízovou bábovku necháme částečně vychladnout, potom bábovku opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně. Před podáváním posypeme rybízovou bábovku cukrem, případně ozdobíme kuličkami rybízu.