Ruské věnečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sádlo na smažení těsto 1 ks vejce 1 lžíce máslo 100 ml mléko 2 lžíce cukr moučka 1 lžička mletá skořice 300 g hladká mouka 1 špetka soda bikarbona na ozdobu cukr moučka
Postup Ruské věnečky recept
Postup přípravy receptu
-
V mouce rozmícháme sodu, mletou skořici a společně prosijeme.
Cukr s máslem a vejcem vymícháme, naředíme mlékem a po částech přidáváme prosátou mouku. Vypracujeme těsto, které na pomoučněném vále rozválíme asi na 0,5 cm silný plát. Z těsta vykrajujeme kolečka. Každému kolečku navíc vykrojíme střed tak, aby vznikly věnečky. Zbytky po vykrojení opět spojíme, zpracujeme a postup opakujeme.
Ruské věnečky smažíme v rozpáleném sádle dozlatova. Ještě horké věnečky posypeme moučkovým cukrem.