Ruský candát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo 1 ks žloutek 1 ks cibule 4 porce candát 1 ks bobkový list 250 ml bílé víno 1 lžíce hladká mouka 500 ml smetana ke šlehání 1 lžíce rajský protlak 3 kuličky celý černý pepř na ozdobu 0.5 ks citron 1 lžíce kaviár
Postup Ruský candát recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Porce candáta očistíme, opláchneme a osušíme.
Máslo rozpustíme, zpěníme na něm cibuli, přidáme koření a osolené porce candáta z obou stran dobře opečeme. Po opečení podlijeme bílým vínem a podusíme.
Hotového candáta přendáme do porcelánové misky a uchováme teplého.
Výpek zaprášíme moukou, opražíme, přidáme rajský protlak, trochu vývaru, rozvaříme a přecedíme.
Ve smetaně rozšleháme žloutek a vmícháme do uvařené omáčky, kterou již pouze prohřejeme, ale nevaříme.
Na talíře rozdělíme porce candáta, přelijeme omáčkou a zdobíme kolečkem citronu, na které dáme trošku kaviáru.