Růžičková kapusta s kuřecími prsíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 6 lžic mléko 1 ks cibule 150 g mascarpone 100 g gorgonzola 600 g kuřecí prsa 175 ml zeleninový vývar 800 g růžičková kapusta podle chuti sůl petrželka kopr mletý černý pepř
Postup Růžičková kapusta s kuřecími prsíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme na drobné kostičky. Maso nakrájíme na nudličky.
Rozehřejeme vyšší pánev, přidáme trochu oleje, vsypeme cibuli a restujeme ji, až zesklovatí. Pak přidáme růžičkovou kapustu, krátce ji osmahneme a osolíme. Vlijeme vývar a dusíme 12 minut. Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou a vyšleháme do hladkého krému s mascarpone a mlékem. Krém vmícháme do kapustiček a vaříme asi 3 minuty.
Připravené maso ze všech stran opečeme na oleji. Osolíme, opepříme a s nadrobno nasekanými bylinkami vmícháme do kapustiček.
Růžičkovou kapustu s kuřecími prsíčky ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo kaše.