Růžičková kapusta s kuřecími prsíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
6 lžic mléko
1 ks cibule
150 g mascarpone
100 g gorgonzola
600 g kuřecí prsa
175 ml zeleninový vývar
800 g růžičková kapusta
podle chuti
sůl
petrželka
kopr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme na drobné kostičky. Maso nakrájíme na nudličky.

  2. Rozehřejeme vyšší pánev, přidáme trochu oleje, vsypeme cibuli a restujeme ji, až zesklovatí. Pak přidáme růžičkovou kapustu, krátce ji osmahneme a osolíme. Vlijeme vývar a dusíme 12 minut. Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou a vyšleháme do hladkého krému s mascarpone a mlékem. Krém vmícháme do kapustiček a vaříme asi 3 minuty.

  3. Připravené maso ze všech stran opečeme na oleji. Osolíme, opepříme a s nadrobno nasekanými bylinkami vmícháme do kapustiček.

  4. Růžičkovou kapustu s kuřecími prsíčky ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!