Růžičková kapusta se slaninou a nivou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
2 ks jablko
100 g niva
200 g anglická slanina
1 kelímek smetana ke šlehání
750 g růžičková kapusta
mletý černý pepř
sušený zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou kapustu uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme a po vychladnutí rozpůlíme. Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a opečeme je v pánvi společně se slaninou. Okořeníme solí, pepřem, špetkou zázvoru a promícháme s kapustou.

  2. Směs rozložíme do zapékací mísy, přelijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce se špetkou soli, a dáme péct do vyhřáté trouby. Po 10 minutách směs posypeme nastrouhanou nivou a pečeme dalších 10 minut.

  3. Růžičkovou kapustu se slaninou a nivou podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!