Růžičková kapusta se slaninou a nivou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 2 ks jablko 100 g niva 200 g anglická slanina 1 kelímek smetana ke šlehání 750 g růžičková kapusta mletý černý pepř sušený zázvor
Postup Růžičková kapusta se slaninou a nivou recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou kapustu uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme a po vychladnutí rozpůlíme. Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a opečeme je v pánvi společně se slaninou. Okořeníme solí, pepřem, špetkou zázvoru a promícháme s kapustou.
Směs rozložíme do zapékací mísy, přelijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce se špetkou soli, a dáme péct do vyhřáté trouby. Po 10 minutách směs posypeme nastrouhanou nivou a pečeme dalších 10 minut.
Růžičkovou kapustu se slaninou a nivou podáváme s bramborovou kaší.