Rybí filé plněné bylinkovým sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 snítka tymián
1 snítka estragon
4 ks rybí filé
6 ks bylinkový tavený sýr
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
vejce
strouhanka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Umyté a vytřepané bylinky nasekáme najemno (nejlépe půlměsícem). Tavené sýrové trojúhelníčky vidličkou rozmícháme a promícháme s nasekanými bylinkami. Podle chuti přidáme sůl a pepř.

  2. Sýrovou bylinkovou směsí potřeme plátky rybího filé z obou stran a obalíme je v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. Postup obalování opakujeme ještě jednou (vejce, strouhanka).

  3. Rybí filé plněné bylinkovým sýrem opečeme v rozehřátém oleji dozlatova, vyndáme na papírovou utěrku a necháme odkapat od přebytečného oleje.

  4. Rybí filé plněné bylinkovým sýrem můžeme podávat se salátem a bramborovou kaší. A jednoduchý teplý hlavní chod je na stole!

  5. Na recept můžeme použít rybí filé podle vlastní výběru. Záleží, jaký druh ryb máme v oblibě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!