Rybí karbenátky od Petra recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - sůl 1 ks vejce - - strouhanka - - petrželka - - mléko - - majoránka - - tuk 1 ks cibule - - kmín - - pepř mletý 200 dkg ryby 100 g houby - - rohlíky 125 g sýr tvrdý
Postup Rybí karbenátky od Petra recept
Postup přípravy receptu
-
Do misky vložíme natrhané rohlíky a zalijeme je mlékem. V malém kastrůlku podusíme houby s kmínem. Do většího hrnce zpola naplněného osolenou vodou v době, kdy se na hladině začnou tvořit bubliny varu, vložíme očištěné ryby a počkáme, až se bubliny zase vytvoří. Vodu slijeme a ryby zbavíme velkých kostí. Maso umeleme na mlýnku č.3, stejně tak i cibuli a sýr. Směs smícháme s namočenými rohlíky, přidáme vejce, koření, jemně nakrájenou petrželku, utřený česnek a podušené houby. Důkladně promícháme a zahustíme strouhankou. Po odležení v lednici těsto dochutíme a pol.lžící vykrajujeme a tvoříme karbenátky, které obalujeme ve strouhance. Smažíme při 190-200°C.