Rybí polévka s houbami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - olej - - sůl 1 ks cibule 3 l voda - - kopr 1 ks citron - - pepř mletý - - houby 200 ml zelí kysané - - list bobkový - - olivy zelené 1 kg ryby mořské - - jíška 1 ks rychlokvaška
Postup Rybí polévka s houbami recept
Postup přípravy receptu
-
Rybu očistíme a nakrájíme na větší kostky. Hřiby nebo žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a uvaříme dopoloměkka. Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, rychlokvašku nakrájíme na nudličky, kyselé zelí pokrájíme najemno. Do houbového vývaru vložíme porce rybího masa, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a uvedeme k varu. Po 8 minutách přidáme zelí, rychlokvašku, cibulku a hotovou jíšku(granulky). Po dalších 10 minutách přilijeme zelný lák a už jen prohřejeme. Před podáváním přidáme olivy, posekané bylinky a na talíři zdobíme plátkem citronu.