Rybí pomazánka ze sardinek v plechovce s pomazánkovým máslem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
100 g máslo
2 ks cibule
1 lžíce citron
2 plechovky sardinky v oleji
1 balení pomazánkové máslo

Postup přípravy receptu

  1. Do misky nakrájíme na jemno menší cibule, přidáme máslo a pomazánkové máslo. Ze sardinek slijeme olej, přendáme do misky a podle chuti osolíme. Ještě dávám šťávu asi ze čtvrtky většího citronu.

  2. Vše řádně rozšleháme ručním šlehačem. Pokud budeme pomazánku chladit v lednici, před namazáním necháme pomazánku asi 10 minut v teple povolit, lépe se maže a má i lepší chuť.

  3. Rybí pomazánka ze sardinek je výborná na čerstvý chléb, rohlíky, nebo bílé bagetky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!