Rybičková pomazánka s vejcem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 3 lžíce máslo 1 ks cibule 2 lžíce majonéza 1 lžíce hořčice 2 ks kyselá okurka 1 balení sardinky v oleji podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Rybičková pomazánka s vejcem recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Okurky nastrouháme na jemno a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
Do misky dáme sardinky bez oleje a přidáme máslo nakrájené na slabé plátky, aby rychleji změklo. Vezmeme vidličku a rozmačkáme máslo s rybičkami, přidáme nakrájená vejce, nastrouhané okurky a pokrájenou cibuli.
Ke směsi přidáme hořčici s majonézou a pořádně promícháme. Podle chuti rybičkovou pomazánku opepříme. Solit většinou není potřeba. Před podáváním dáme pomazánku do lednice, aby povolené máslo mohlo trochu ztuhnout a pomazánka nebyla tak řídká.
Rybičkovou pomazánku s vejcem podáváme jako rychlou večeři s chlebem nebo pečivem podle chuti.