Rybízová srdíčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
sůl
1 ks vejce
150 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
150 g změklé máslo
na ozdobu
50 g mandle
poleva
100 g čokoládová poleva
na potření
100 g rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Na vál si prosejeme slabounce osolenou mouku, přidáme máslo, cukr i vanilkový cukr a máslo. Ze všech těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme a dáme na hodinu odpočinout do ledničky.

  2. Když těsto vyndáme z chladu, rukama ho propracujeme, na pomoučeném vál vyválíme plát asi 3 mm tenký. Vykrajujeme srdíčka, klademe na pomaštěný plech a pečeme při 200 °C asi 10 minut. Ještě teplá je skládáme na prkénko.

  3. Rybízovou marmeládou srdíčka slepujeme vždy dvě k sobě. Takto slepená je namáčíme ve vlažné čokoládové polevě a zdobíme půlkou oloupané mandle, kterou dáváme do středu srdíčka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!