Rybízová srdíčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto sůl 1 ks vejce 150 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 250 g hladká mouka 150 g změklé máslo na ozdobu 50 g mandle poleva 100 g čokoládová poleva na potření 100 g rybízová marmeláda
Postup Rybízová srdíčka recept
Postup přípravy receptu
-
Na vál si prosejeme slabounce osolenou mouku, přidáme máslo, cukr i vanilkový cukr a máslo. Ze všech těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme a dáme na hodinu odpočinout do ledničky.
Když těsto vyndáme z chladu, rukama ho propracujeme, na pomoučeném vál vyválíme plát asi 3 mm tenký. Vykrajujeme srdíčka, klademe na pomaštěný plech a pečeme při 200 °C asi 10 minut. Ještě teplá je skládáme na prkénko.
Rybízovou marmeládou srdíčka slepujeme vždy dvě k sobě. Takto slepená je namáčíme ve vlažné čokoládové polevě a zdobíme půlkou oloupané mandle, kterou dáváme do středu srdíčka.