Rybízové košíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
100 g máslo
100 g cukr krupice
100 g polohrubá mouka
náplň
cukr
300-400 ml mléko
1 ks smetana na vaření
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
na ozdobu
rybíz
1 ks želatina v prášku
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme povolit, přidáme krupicový cukr, mouku, lehce osolíme a vypracujeme tužší těsto, které dáme do ledničky.

  2. Zatím si uvaříme hustý pudink (vanilkový nebo banánový) a dáme ho vychladnout. Až do vychladlého pudinku vmícháme smetanu na vaření.

  3. Formičky na košíčky vymažeme tukem a vysypeme moukou, vtiskneme do nich těsto a na 10 minut pečeme v předehřáté troubě. Upečené košíčky vyjmeme z trouby a až trochu vychladnou, opatrně je vyklopíme, aby dokonale zchladly.

  4. Košíčky naplníme pudinkem pomocí cukrářského sáčku, posypeme rybízem a potřeme želatinou, kterou jsme si připravili podle návodu na obalu.

  5. Rybízové košíčky podáváme jako sladké pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!