Rychlá a dobrá zeleninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks vejce
1 hrst petrželka
1 špetka majoránka
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 kostka zeleninový bujon
podle chuti
sůl
vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Vodu v hrnci si dáme vařit. Jakmile se začne voda vařit, hodíme do ní kostku zeleninového bujónu a necháme rozpustit. Mezitím nastrouháme mrkev a petržel, česnek prolisujeme a petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Do hrnce přidáme nastrouhanou mrkev a petržel spolu s prolisovaným česnekem. Potom za stálého míchání přidáme rozklepnuté vejce a rozmícháme. Dále do polévky přidáme majoránku, dochutíme solí a nakonec posypeme nasekanou petrželkou. Minutku povaříme a je hotovo. Kdo chce, může přidat trošku vegety pro výraznější chuť.

  3. Rychlou a dobrou zeleninovou polévku ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!