Rychlá buchta se smetanou a ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0 hrnků olej 1 ks vejce 1 hrnek mléko 1 hrnek cukr krupice 2 hrnky polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva poleva 1 l voda 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek náplň cukr krupice 3-4 kelímky kysaná smetana na ozdobu ovoce podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Rychlá buchta se smetanou a ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku, kypřící prášek a cukr. Pečlivě promícháme tak, aby nešly vidět jednotlivé suroviny. Dále vmícháme vlažné mléko, olej a vejce.
Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Pečeme dozlatova asi 15 - 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Potom necháme buchtu úplně vystydnout.
Na vystydlý upečený korpus natřeme oslazenou našlehanou kysanou smetanu. Na smetanu naskládáme čerstvé nebo kompotované ovoce podle fantazie.
Nakonec si uvaříme pudink ve vodě. Do studené vody nasypeme pudink a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme, dokud nebude pudink dostatečně hustý asi 5 - 8 minut. Teplý pudink nalijeme na buchtu a dáme ztuhnout alespoň na 12 hodin do lednice.
Rychlou buchtu se smetanou a ovocem nakrájíme a podáváme jako výborný moučník.