Rychlá buchta se smetanou a ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků olej
1 ks vejce
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr krupice
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
poleva
1 l voda
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
náplň
cukr krupice
3-4 kelímky kysaná smetana
na ozdobu
ovoce
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, kypřící prášek a cukr. Pečlivě promícháme tak, aby nešly vidět jednotlivé suroviny. Dále vmícháme vlažné mléko, olej a vejce.

  2. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Pečeme dozlatova asi 15 - 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Potom necháme buchtu úplně vystydnout.

  3. Na vystydlý upečený korpus natřeme oslazenou našlehanou kysanou smetanu. Na smetanu naskládáme čerstvé nebo kompotované ovoce podle fantazie.

  4. Nakonec si uvaříme pudink ve vodě. Do studené vody nasypeme pudink a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme, dokud nebude pudink dostatečně hustý asi 5 - 8 minut. Teplý pudink nalijeme na buchtu a dáme ztuhnout alespoň na 12 hodin do lednice.

  5. Rychlou buchtu se smetanou a ovocem nakrájíme a podáváme jako výborný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!