Rychlá čína recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička škrobová moučka
400 g mražená zelenina na čínu
podle chuti
sůl
300 g maso
1 špetka chilli koření
mletý zázvor
1 špetka mletý muškátový oříšek
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso podle výběru nakrájíme na malé nudličky a vložíme na rozpálenou pánev. Smažíme na oleji dozlatova, pak přidáme mraženou zeleninu na čínu. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme a občas promícháme.

  2. Ke konci varu zalijeme čínu vodou s rozkvedlaným škrobem. Osolíme, ochutíme zázvorem a špetkou muškátu, ale opravdu jen na špičku nože. Pro pikantnější chuť můžeme přidat špetku chilli koření nebo ochutit jídlo kořenící směsí na čínu.

  3. Rychlou čínu podáváme s vařenou rýží nebo rýžovými těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!