Rychlá čína ze sojového masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrst arašídy
1 kostka zeleninový bujon
1 balíček sójové kostky
podle potřeby
solamyl
podle chuti
zelenina
koření

Postup přípravy receptu

  1. Do cca 1 litru vody se zeleninovým bujonem a kořením (sojová omáčka, worcester, pepř, oregano, kari, bazalka, bobkový list a jiné) vsypeme pytlík sojových kostek tak, aby byly všechny ve vodě. Sojové kostky během vaření trochu nabobtnají, takže dáme vody trochu víc. Pod pokličkou přivedeme k varu, vypneme a necháme 10 minut až 1 hodinu nasát koření. Samozřejmě podle spěchu, ale cca 30 minut je ideální.

  2. Ze sojového masa vymačkáme vodu, ale zase ne úplně, aby pak nebylo moc suché. Sójové maso zasypeme trochou solamylu, aby získalo takovou jako kůrčičku. Solamyl se sojovým masem promícháme. Jde to i bez solamylu, ale s ním je to lepší.

  3. Připravíme si zeleninu. Nakrájíme například zelí, mrkev, pórek, petržel, kukuřičky, cuketu, kapustu, bambus. výhonky, houby. Použijeme vše podle libosti, jen nepoužíváme moc vodnaté ovoce (rajče, okurka).

  4. Na pánvi (ideálně Wok) necháme na oleji lehce přismahnout cibulku, pak na ní nasypeme maso i se zeleninou a přidáme hrst arašídů. Sojovou čínu promícháme a necháme opékat cca 10 - 15 minut, trochu osolíme.

  5. K rychlé číně ze sojového masa podáváme rýži (klasickou, jasmínovou, hráškovou, kari apod.), ale hodí se i hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!