Rychlá frankfurtská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 dkg slanina 1 lžíce česnek 300 g brambory 1 ks cibule 5 lžic hladká mouka 2 l vepřový vývar 2 lžičky mletá sladká paprika 70 g sádlo nebo olej 200 g jemný párek podle chuti sůl zelená petrželka polévkové koření
Postup Rychlá frankfurtská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Na části tuku osmahneme nadrobno krájenou cibuli, kterou zasypeme prosátou moukou. Uděláme světlou jíšku, do které zamícháme mletou sladkou papriku a mletý pepř. Jíšku za stálého míchání metlou zalijeme částí prochladlého vývaru a za občasného promíchání metlou polévku zvolna vaříme asi 20 minut.
Brambory očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kostky. Zalijeme je zbylým vývarem a částečně uvaříme. Brambory musí být do poloměkka. Uvařené brambory včetně vývaru, ve kterém se vařily, vlijeme do polévky. Přidáme česnek utřený se solí, párky nakrájené na stejná kolečka, a znovu provaříme. Do hotové polévky přidáme rozpuštěnou na kostičky krájenou slaninu. Frankfurtskou polévku ochutíme polévkovým koření, popřípadě ještě osolíme. Petrželku nakrájíme až před podáváním a ozdobíme s ní polévku.
Rychlou frankfurtskou polévku podáváme teplou.