Rychlá kakaová buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 ks vejce 500 ml mléko 150 g tuk 500 g cukr krupice 500 g polohrubá mouka 0.5 ks kypřící prášek kakaový prášek podle potřeby hrubá mouka na vysypání olej na vymazání
Postup Rychlá kakaová buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo necháme změknout. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Povolený tuk vyšleháme s cukrem, přidáme žloutky. Po zašlehání postupně přidáme mléko a směs prosáté mouky s kypřícím práškem a kakaem. Až se vše spojí, opatrně přidáme sníh vyšlehaný z bílků. Kakaové těsto přendáme na vysypaný plech a okamžitě dáváme do vyhřáté trouby. Rychlou kakaovou buchtu pečeme přibližné 25 - 35 minut podle trouby.
Rychlou kakaovou buchtu necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Pokud chceme, můžeme ji ozdobit polevou.