Rychlá kakaová buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
500 ml mléko
150 g tuk
500 g cukr krupice
500 g polohrubá mouka
0.5 ks kypřící prášek
kakaový prášek
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo necháme změknout. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Povolený tuk vyšleháme s cukrem, přidáme žloutky. Po zašlehání postupně přidáme mléko a směs prosáté mouky s kypřícím práškem a kakaem. Až se vše spojí, opatrně přidáme sníh vyšlehaný z bílků. Kakaové těsto přendáme na vysypaný plech a okamžitě dáváme do vyhřáté trouby. Rychlou kakaovou buchtu pečeme přibližné 25 - 35 minut podle trouby.

  3. Rychlou kakaovou buchtu necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Pokud chceme, můžeme ji ozdobit polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!