Rychlá květáková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
0.5 lžičky sůl
2-3 ks brambory
750 ml voda
0.5 ks květák
1 kostka masox
3 lžíce hladká mouka
1-2 špetky muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Květák opláchneme a rozdělíme na drobné růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky.

  2. Do připraveného hrnce nalijeme olej a mírně jej rozpálíme, pak přidáme mouku a vymícháme zásmažku neboli jíšku, která vznikne zpěněním mouky. Dáme si pozor, aby jíška nebyla hrudkovitá a aby nezhnědla. Za stálého míchání do jíšky pozvolna přiléváme 3/4 litru vroucí vody. Pak přideáme masox, květák, brambory, sůj a muškátový květ. Povařte 10 - 15 minut.

  3. Výrobu jíšky lze nahradit světlou jíškou v prášku. Tu ovšem vsypeme do polévky až na závěr.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!