Květák po čínsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
3 - 4 stroužky česnek
sůl
solamyl
2 - 3 ks cibule
1 ks květák
1 - 2 ks chilli papričky
0,5 dl bílé víno
kari koření
sójová omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák si rozdělíme na malé růžičky. Cibuli nakrájíme na čtvrt kolečka

  2. Cibuli zlehka necháme osmahnout na oleji. Po chvilce přidáme květák, který taktéž krátce osmahneme. Podlijeme vodou, přidáme sůl. Místo soli můžeme použít podravku. Přidáme trochu pepře, prolisovaný nebo najemno nakrájený česnek a květák necháme asi tak 5 minut podusit. Pak přidáme pokrájené chilli papričky, pokud je nemáte, postačí chilli koření. Pálivosti papriček se nemusíme bát, lehce ji stáhneme, když přidáme trošku cukru

  3. Květák po čínsku podlijeme asi 0,5 dl bílého vína. Mělo by to být saké, ale stačí obyčejné nebo rýžové, které prodávají v supermarketech. Přidáme sójovou omáčku a znova necháme dusit asi 10 minut. Když je květák měkký, zahustíme solamylem a můžeme podávat

  4. Květák po čínsku můžeme podávat třeba s hranolky, americkými brambory nebo s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!